El periodista i consultor de comunicació Jordi Salvat Rovira serà el presentador de l’Opuscle 2020

L’acte serà el proper divendres 3 d’abril, a les 20:30h, al Pati del Castell-Palau dels Icart de Torredembarra.

Jordi Salvat Rovira és de Cal Ratxet de part de pare i de Cal Sisquet de Paton de part de mare. És torrenc amb arrels altafullenques, de la Pobla de Montornès i de Barcelona. Les seves arrels també són pageses i va treballar molts estius i dissabtes amb el seu pare i el seu tiet a Cal Ratxet, l’hort que trobareu just sortir de Torredembarra per l’avinguda Catalunya, però ha encarat la seva vida professional cap al periodisme i la comunicació.

Nascut el 1977, va anar a l’Escola Antoni Roig -tant a l’actual Patronat com als edificis ara de l’Escola Molí de Vent-, a l’Institut Torredembarra, quan estava a l’actual Escola Antoni Roig. I és que la Torredembarra dels anys vuitanta i noranta era molt diferent de l’actual. Va marxar a estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, però sempre s’ha mantingut molt lligat a Torredembarra, formant part d’entitats com el Club Escacs Torredembarra o el Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Del Club d’Escacs n’ha estat president i en dirigeix des de fa uns quants anys l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra i al centre d’estudis hi ha escrit diversos treballs de temàtica periodística i històrica en el Recull de Treballs. També ha format part del col·lectiu Pedra de Toc.

Llicenciat en Periodisme per la Universitat autònoma, també ha completat un màster en comunicació política i electoral i un altre en direcció de comunicació. Se segueix formant en cursos i seminari perquè el món del periodisme i la comunicació està en una evolució contínua.

A en Jordi Salvat l’heu pogut llegir al Diari de la Torre o escoltar-lo a Ona la Torre, on fa dos anys va guanyar una menció al Millor programa de Ràdio Local en els Premis Radio Associació de Catalunya pel programa Tastets d’història, del qual ha copresentat tres temporades amb en Quim Nolla. Des de fa pocs mesos ha engegat, al costat d’un altre periodista torrenc, l’Albert Jansà, un nou projecte periodístic, el periòdic mensual Torredembarra Actualitat.

Però la trajectòria professional d’en Jordi Salvat és molt àmplia. Ha treballat en diaris com El Punt, Més Tarragona, Aquí o el Diari Ara, on actualment coordina el suplement Camp de Tarragona. S’ha dedicat també a la comunicació corporativa a l’Ajuntament de Reus, Consell Comarcal de l’Alt Camp i assessorant en temes comunicatius ajuntaments, alguns propers com el Catllar o la Pobla de Montornès, i també petites i mitjanes empreses, a més d’haver treballat coordinant la comunicació en diferents campanyes electorals.

Com és una mica tastaolletes, l’hem vist també fent teatre amb Els Pastorets, que es van representar L’Estel de Natzaret els anys 1990 i 1991 a l’antic Teatre de La Caixa Tarragona de la Torre i on feia el paper de Tassis i al muntatge Antaviana, amb altres companys de classe quan feia segon de BUP. També ha fet de figurant a la pel·lícula Barcelona 1714, estrenada aquest any 2019.

Els darrers anys ha format part del jurat del Premi de recerca de batxillerat que anualment atorga el Centre d’Estudis Sinibald de Mas i del Premi de notícies i reportatges del Pla Educatiu d’Entorn, organitzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra i pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Actualment viu a Torredembarra amb la seva dona, l’Helena, i la seva filla l’Elisabet. Sovint el trobareu caminant o corrent pel passeig marítim o pels camins del Baix Gaià.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.