Entrevista a Jordi Rovira Fortuny (president) i Antonio Roig Morros (capità)

Publicat dins de General

Presentació opuscle Setmana Santa 2024

Un any més, la Confraria de la Creu – Armats de Torredembarra iniciem els actes de la Setmana Santa amb la Presentació de l’Opuscle.
Serà el proper divendres dia 22 de març a les 20:00 al Pati del Castell.
Aquesta anirà a càrrec del nostre estimat Jordi Suñé Morales, mestre, músic i escriptor torrenc.
Us hi esperem!!!

Presentacio Opuscle 2024

Publicat dins de General

Comunicat Setmana Santa 2022

Donada la situació epidemiològica que seguim patint i tenint ben presents les mesures que es van adoptant des de la Generalitat de Catalunya, la Junta Directiva de la Confraria de la Creu – Armats ha adoptat la decisió de suspendre l’edició i la posterior presentació del Llibre-Opuscle d’enguany.

També ens emplacem a decidir més endavant la viabilitat d’organitzar les activitats que depenen de la Confraria, sempre i quan ens ho permetin les autoritats competents.

Aprofitem l’avinentesa per fer-vos arribar una forta abraçada i encoratjar-vos a seguir endavant malgrat les circumstàncies.

Junta Directiva de la Confraria de la Creu – Armats

Torredembarra, 30 de gener de 2022

Publicat dins de General

Toc de Silenci, 2 d’abril de 2021

Publicat dins de General

Comunicat Setmana Santa 2021

Donada la greu situació epidemiològica que estem patint i tenint ben presents les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya, la Junta Directiva de la Confraria de la Creu – Armats ha adoptat les següents decisions:

Totes les activitats organitzades per la Confraria i amb la participació de membres de la Confraria queden suspeses sine die. Això inclou:

 • L’edició de l’Opuscle.
 • Els assajos dels Armats, de la Banda de Timbals i de les Caramelles.
 • Les reunions de treball de la Junta Directiva.
 • Les reunions de treball de tots els grups de la Confraria: Armats, Aspirants, Penitents i Improperis, Banda de Timbals, Portants del Sant Crist i Caramelles.
 • La calçotada de la Confraria.

Així mateix, la impossibilitat de treballar amb normalitat durant les properes setmanes i valorant-ne la idoneïtat de dur-los a terme, els següents actes també queden suspesos:

 • Presentació de l’Opuscle, al Pati del Castell-Palau dels Icart.
 • Exposició fotogràfica “Processó i Rams a Torredembarra 1968-1969″, a la sala Lluís d’Icart.

Finalment, ens emplacem a decidir més endavant la participació de la Confraria en els actes programats dins de la Setmana Santa, sempre i quan ens ho permetin les autoritats competents. D’entre els quals destaquem:

 • Processó del Dolor de Tarragona.
 • Viacrucis i Processó del Sant Enterrament de Torredembarra.
 • Cantada de Caramelles a Torredembarra.
 • Actes litúrgics.

 

Junta Directiva de la Confraria de la Creu – Armats

Torredembarra, 26 de gener de 2021

Publicat dins de General

Tornarem…

Publicat dins de General

Toc de Silenci, 10 d’abril de 2020

Publicat dins de General

Presentació de l’Opuscle 2019

Enguany no podem presentar l’Opuscle, però… El nostre amic i col·laborador José Luis Suárez ha editat un vídeo de la presentació de l’Opuscle de l’any passat, amb la gran ponència de na Maria Font i Mas, i de l’exposició “1968, una mirada fotogràfica de la Processó” a la Sala Lluís d’Icart.

Desitgem que aquestes imatges us transportin al divendres 12 d’abril de 2019 i us evoquin uns feliços records.

Publicat dins de General

Comunicat COVID-19

Després de les mesures preses per la Generalitat de Catalunya respecte a la situació del COVID-19, la Junta Directiva de la Confraria de la Creu – Armats ha adoptat les següents decisions:

Totes les activitats organitzades per la Confraria i amb la participació de membres de la Confraria, queden suspeses durant 15 dies: del divendres 13 de març i fins al 27 de març, ambdós inclosos.

Això inclou:

 • L’edició de l’Opuscle.
 • Els assajos dels Armats, de la Banda de Timbals i de les Caramelles.
 • Les reunions de treball de la Junta Directiva.
 • Les reunions de treball de tots els grups de la Confraria: Armats, Aspirants, Penitents i Improperis, Banda de Timbals, Portants del Sant Crist i Caramelles.
 • La calçotada de la Confraria.

Donada la impossibilitat de treballar amb normalitat durant els propers dies i tenint ben present que, malauradament, amb aquests 15 dies no n’hi haurà prou, els següents actes també queden suspesos:

 • Presentació de l’Opuscle, al Pati del Castell-Palau dels Icart.
 • Exposició fotogràfica “Processó i Rams a Torredembarra 1968-1969″, a la sala Lluís d’Icart.

Finalment, ens emplacem a decidir més endavant la participació de la Confraria en els actes programats dins de la Setmana Santa, sempre i quan ens ho permetin les autoritats competents.

 

Junta Directiva de la Confraria de la Creu – Armats

Torredembarra, 13 de març de 2020

Publicat dins de General

El periodista i consultor de comunicació Jordi Salvat Rovira serà el presentador de l’Opuscle 2020

L’acte serà el proper divendres 3 d’abril, a les 20:30h, al Pati del Castell-Palau dels Icart de Torredembarra.

Jordi Salvat Rovira és de Cal Ratxet de part de pare i de Cal Sisquet de Paton de part de mare. És torrenc amb arrels altafullenques, de la Pobla de Montornès i de Barcelona. Les seves arrels també són pageses i va treballar molts estius i dissabtes amb el seu pare i el seu tiet a Cal Ratxet, l’hort que trobareu just sortir de Torredembarra per l’avinguda Catalunya, però ha encarat la seva vida professional cap al periodisme i la comunicació.

Nascut el 1977, va anar a l’Escola Antoni Roig -tant a l’actual Patronat com als edificis ara de l’Escola Molí de Vent-, a l’Institut Torredembarra, quan estava a l’actual Escola Antoni Roig. I és que la Torredembarra dels anys vuitanta i noranta era molt diferent de l’actual. Va marxar a estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, però sempre s’ha mantingut molt lligat a Torredembarra, formant part d’entitats com el Club Escacs Torredembarra o el Centre d’Estudis Sinibald de Mas. Del Club d’Escacs n’ha estat president i en dirigeix des de fa uns quants anys l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra i al centre d’estudis hi ha escrit diversos treballs de temàtica periodística i històrica en el Recull de Treballs. També ha format part del col·lectiu Pedra de Toc.

Llicenciat en Periodisme per la Universitat autònoma, també ha completat un màster en comunicació política i electoral i un altre en direcció de comunicació. Se segueix formant en cursos i seminari perquè el món del periodisme i la comunicació està en una evolució contínua.

A en Jordi Salvat l’heu pogut llegir al Diari de la Torre o escoltar-lo a Ona la Torre, on fa dos anys va guanyar una menció al Millor programa de Ràdio Local en els Premis Radio Associació de Catalunya pel programa Tastets d’història, del qual ha copresentat tres temporades amb en Quim Nolla. Des de fa pocs mesos ha engegat, al costat d’un altre periodista torrenc, l’Albert Jansà, un nou projecte periodístic, el periòdic mensual Torredembarra Actualitat.

Però la trajectòria professional d’en Jordi Salvat és molt àmplia. Ha treballat en diaris com El Punt, Més Tarragona, Aquí o el Diari Ara, on actualment coordina el suplement Camp de Tarragona. S’ha dedicat també a la comunicació corporativa a l’Ajuntament de Reus, Consell Comarcal de l’Alt Camp i assessorant en temes comunicatius ajuntaments, alguns propers com el Catllar o la Pobla de Montornès, i també petites i mitjanes empreses, a més d’haver treballat coordinant la comunicació en diferents campanyes electorals.

Com és una mica tastaolletes, l’hem vist també fent teatre amb Els Pastorets, que es van representar L’Estel de Natzaret els anys 1990 i 1991 a l’antic Teatre de La Caixa Tarragona de la Torre i on feia el paper de Tassis i al muntatge Antaviana, amb altres companys de classe quan feia segon de BUP. També ha fet de figurant a la pel·lícula Barcelona 1714, estrenada aquest any 2019.

Els darrers anys ha format part del jurat del Premi de recerca de batxillerat que anualment atorga el Centre d’Estudis Sinibald de Mas i del Premi de notícies i reportatges del Pla Educatiu d’Entorn, organitzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra i pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Actualment viu a Torredembarra amb la seva dona, l’Helena, i la seva filla l’Elisabet. Sovint el trobareu caminant o corrent pel passeig marítim o pels camins del Baix Gaià.

Publicat dins de General