Maria Font i Mas, professora agregada i responsable de l’Àrea de Dret internacional privat de la Universitat Rovira i Virgili, presentadora de l’Opuscle de la Setmana Santa 2019

La presentadora de l’Opuscle de la Setmana Santa de 2019 serà na Maria Font i Mas, professora agregada i responsable de l’Àrea de Dret internacional privat de la Universitat Rovira i Virgili. L’acte serà el proper divendres 12 d’abril, a les 20:30h, al Pati del Castell-Palau dels Icart de Torredembarra.


Maria Font i Mas és la petita de sis germans, filla dels “retratistes” de Cal Font -Josep i Carme-  que tenien inicialment la botiga al número 7 del carrer Antoni Roig, en un primer pis, on va néixer.

Va créixer a la botiga “nova” del carrer de la Sort, envoltada de rodets, fotografies, pintures i marcs. Treballà en el negoci familiar i sovint acompanyava als seus pares, tot aguantant el flash, tal i com ho havien fet els seus germans, en casaments, comunions, batejos, Carnaval i Setmana Santa.

Torrenca pels quatre costats, no ha deixat mai de col·laborar activament en la vida cultural, social i associativa del poble.

De ben petita ja participà de la cultura popular local, tot duent a les seves espatlles en Grouxo, del Ball de nans, en alguna festa major de juliol, va formar part de l’esbart dansaire, cantava a la coral Xaloc (on ara hi canta el seu fill) i anava a l’esplai i colònies de la Parròquia Sant Pere Apòstol. Més endavant va ser membre del Grup de Joves que va organitzar concerts per festa major i va formar part de la primera fornada del Ball de Pastorets de l’Agrupació de Balls Populars. Actualment, forma part del Ball de Gitanes de Torredembarra i de la Coral Santa Rosalia. Es sòcia de El Nus Escènic i de l’Agrupació Sardanista l’Antina, d’on ha estat Secretària. També és sòcia del Centre d’Estudis Sinibald de Mas on ha participat com a jurat en el premi de recerca de batxillerat que anualment atorga l’entitat.

Des de la vessant associativa i reivindicativa va formar part del Col•lectiu Independentista el Timbaler del Bruc, que va organitzar, entre d’altres, campanyes d’informació i sensibilització en favor de les víctimes de la guerra de Bòsnia. Ha estat activa en la defensa del medi ambient i del litoral torrenc, ja fos donant suport a aquelles iniciatives destinades a la conservació del nostre roquer i el Cap Gros en front de la construcció del Port (sense èxit); o bé formant part de la Plataforma Salvem els Muntanyans per evitar la destrucció dels aiguamolls (amb èxit).

És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, de la qual és Doctora europea per la seva tesi, “El dret internacional privat de fundacions en el procés d’integració europea” per la qual va rebre la màxima qualificació cum laude. Ha realitzat diferents estades d’investigació a les universitats de Lyon, Torino, Nijmegen, Aberdeen, Montreal i a l’Institut Suís de Dret comparat de Lausanne. Entre les seves línies d’investigació destaca l’estudi de la persona jurídica en àmbit internacional i interregional així com les polítiques legislatives europees sobre les organitzacions d’economia social.

És professora agregada i responsable de l’Àrea de Dret internacional privat de la Universitat Rovira i Virgili on fa quinze anys que es dedica a la docència i la recerca.

Viu a la Torre, a la casa que era Cal Xitot, amb el seu marit Carles i el seu fill David.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.